dissabte, 6 de juny del 2015

Via Reina Sanchez Ganivet de Diables Montserrat

La Via Reina Sanchez al  Ganivet de Diables de Montserrat segueix la marcada fissura del ganivet fins al cap d'amunt . Una via que aparentment mirant la ressenya sembla fàcil però et fa treballar de valent. L'equipament combina ferros vells i parabolts hi ha tirades bastant esquipades i altres que no. Una clàssica amb els tipics cinquès montserratins. Unes vistes esplèndides .   


Grau obligat: V+/Ae
 235 metres
Equipament: semi-equipada amb material divers. Ha estat restaurada quedant les reunions amb parabolts.
Material: 18 cintes  joc de Ailens i Camalots al 2 .
Orientació: Est


Aproximació:
Aparquem al refugi de Santa Cecília i agafem el camí de l’Arrel direcció al Monestir. El seguim I passem per sota les parets de l’Aeri i de  Patriarques i quan arribem a sota  del Ganivet trobarem un caminet que puja molt ràpid fins al peu de via.


La primera tirada serveix per enfilar-nos a sobre d'un sòcol no hi ha res però es pot encintar alguna mata, la roca és dolenta i bruta de terra. reunió a l' ombra d'un arbre. 20m IV+.

Segona Tirada  comencem a pujar per la fissura que quasi no deixarem en tota la via combinant entre fissura i placa segons ens marqui la roca. Aquets cinquès son molt durs, aquesta tirada està força equipada. 25m V.

Tercera Tirada segueix  amb el mateix estil. Fins a la meitat està assegurada amb un pas complicat a l`alçada de l'ultim pitó, a partir d'allà no hi ha res més. Es deixa equipar però no és facil.25m V+.

La quarta tirada, està molt poc equipada un pont de roca, un parabolt i en una llastra hi ha un fissurer.En aquesta tirada la fissura es va eixamplant fins a convertir-se en Off- widht, des de la llastra fins a la reunió no vaig poder posar res perquè no arribava al fons de la fissura (sort que es puja mig empotrat). 30m V.

La cinquena tirada en aquesta deixem una mica la fissura, franquegem una mica cap a l'esquerra i pujem  per una placa fins quasi tocar un desplom que flanquegem uns metres  per sota. Superem el desplom  amb un parell de passos d'A0 fins a la fissura que seguim fins a la reunió. 35m V/A0. 
La sisena tirada comença  amb uns passos molt verticals ben protegits amb parabolts que si cal es poden fer en A0 i de seguida continuem per la fissura aquesta vegada força assegurada combinant ferros vells i parabolts. A mida que anem pujant la fissura cada cop és més dreta fins que hem de sortir cap a l'esquerra amb un pas més difícil per entrar a la reunió. 30m 6a/A0   
Setena tirada sortim flanquejant fins al parabolt, seguim recta amunt  fins al desplom que superem amb tres passos d'A0  fins a la fissura que anem seguin com podem cap a l'esquerra fins a la reunió.40m. V i A0.

Última tirada aquesta és fàcil  va flanquejant cap a l'esquerra fins a trobar el ràpel.30m.II.

Descens:Fem un ràpel que ens deixa entre el Ganivet i la Paret de Diables  d'allà anem cap a l’oest a buscar la Canal dels Avellaners. Un cop a la Canal baixem fins el camí de l’Arrel.




06/06/2015 Lluís Vila Enric Domènech.



Segona tirada






















Tercera tirada






Quarta tirada



Cinquena Tirada



Sisena tirada


























Setena tirada

























Ultima Tirada .










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada